Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

Всичко което трябва да знаете за боите за стъкло

09.05.2018

Всичко което трябва да знаете за боите за стъкло

Боите за стъкло са един от онези продукти на съвременния пазар за хоби материали с чиято помощ всеки от нас може да изрази своята креативност. За рисуване на стъкло можете да използвате класически акрилни бои, тъй като те могат да се прилагат на всяка повърхност, но за по-добър и траен ефект, на разположение са ви бои произведени точно за тази специфична повърхност, с които можете да дадете нов блясък на старите вази и чинии, да дадете личен отпечатък на винените чаши, които ще подарите на някои или от обикновени буркани да направите още една украса.

 

 

Боите за стъкло идват в различни варианти и опаковки и могат да се прилагат по различни начини. Това което е изключително важно да знаете е че тяхната трайност на повърхността в повече случаи осигурява - изпичането. Изключително е важно да имате предвид дали продукта който планирате да украсите може да влезе в печка или микровълнува фурна след нанасянето на боя, както и при избора на марката и вариантите, да се консултирате с етикета на боята, за да видите колко е необходимо да се пече предмета във фурната и на колко градуса, така че след това обикновено можете да го измиете ръчно или в машина. Ако това е предмет, който не може да се побере или физически се прехвърли на машината, можете да фиксирате чертежите си с помощта на сешоар.

Подготовка на повърхността и видове боя

Разбира се, на пазара ще намерите различни видове бои Една от основните разлики е дали става дума за прозрачен или непрозрачен цвят и тази разлика може да бъде много важна за вас при избора на бои. Така че не става въпрос само за нюанси, а дали цветът, приложен върху стъклото, ще се вижда (обикновено нюансите на тези бои са означени като прозрачни) или не (означени с думата "непрозрачно"). Когато решите визуалния ефект, който искате, е важно да знаете, че ако искате нюансът да бъде по-силен, можете да нанесете втори, 20 минути до 1 час за да се изсуши първия. Това важи и за двата вида бои, но при прозрачните в случаи на допълнителни слоеве, намалявате ефекта на прозрачност. За да видите по-добре вашите движения, във вътрешността на предмета, който рисувате поставете лист хартия или носна кърпичка.

 

 

Когато става въпрос за самата повърхност, изключително е важно тя да бъде чиста и да няма по себе си никакви частици, видими или невидими, за да сте сигурни че боято ще бъде там където вие я искате. Измийте предмета, който декорирате с хладка вода и препарат. Преди някаква боя, желателно е, а понякога и необходимо, да почистите повърхността с алкохол. И тук се консултирайте с етикета на продукта. Дали ще използвате алкохол или препарат изключително е важно повърхността да бъде абсолютно суха, това може да се постигне с кухненска хартия или памучна кърпа.

Избор на четки и начин на нанасяне

Що се отнася до четката, можете да изберете и изкуствени косми и естествени косми, ефектът е почти същият, с разликата че ако рисувате с естествени косми, чертежите изглеждат по-меки, но имайте предвид, че четките с изкуствени косми са винаги по-евтини. Що се отнася до формата, изберете този, който е подходящ за вашата идея, а най-сигурни сте с кръглите четки средна дебелина. Ако не сте толкова умели в рисуването, шаблоните, които можете да напълните с гъбести четки, са идеалното решение.

 

 

За по-лесно рисуване, можете първо да начертаете контурите на бъдещата картина. Тук можете да използвате перманентни маркери, които няма да се виждат когато отгоре минете с боя за стъкло, а можете и да решите да използвате и някои от специалните контури, които приличат на моливи. Те ще се виждат и ще придадат на вашият декориран предмет специален ефект, а вас ще олеснят при рисуването, защото ще е достатъчно да запълните вътрешността им с боя. По същия начин можете да използвате и маркерите за стъкло, само за контури, но с тях можете и да направите и цял чертеж на стъкло. Изключително е важно боите за стъкло да не смесвате с вода. Бъдете внимателни и при работата с четката на нея да не се е задържала вода след измиване, тъй като това може значително да застраши прилепването на вашите бои към стъклото.

 

 

Разклатете много добре опаковката с боя преди употреба и бъдете готови понякога и да я разбърквате, докато работите. Ако погрешите по време на работа или не харесвате крайния резултат, можете лесно да премахнете боята. Оставете предмета в хладка вода, смесена с препарат за една нощ и утре можете да започнете отново.

Created by the system www.fast-webshop.com

MjE2ODhjNG
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата