Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

Кои са по-малко познати художествени медии?

16.05.2018

Кои са по-малко познати художествени медии?

Медиите за рисуване с маслени бои са доста сложна тема, а художниците няма да се срамуват да ви казат че са им непознати и заради тях не са пробвали рисуването с маслени бои. Не е тайна, че зад обяснението кога и какво да използвате се крие науката и химия, която на творците може би действа - абстрактно и определено странно.

И все пак, тъй като е най-лесно да разберете как да ги използвате и кой най-много ви отговаря ще разберете като експериментирате с тях, можете също така да намерите много креативност тук. Съществуват класически медии като терпентин и ленено олио, а също така и тези които по-рядко използвате и затова са по-малко познати. Пред вас са някои от маслата които рядко се използват и които могат да използват самостоятелно, а могат да бъдат и един от компонентите на медия която правите или която купувате вече направена.

Шафраново олио

За художниците които искат възможно най-ясните цветове и да предотвратят всяка възможност цветовете да пожълтеят, шафрановото олио е заместител на лененото олио. Все пак трябва да имате на ум, че повърхността на която е използвано шафрановото олио след изсъхване не е толкова твърда както е в случаите където е използвано ленено олио. Във всеки случай, шафрана е по-евтин от лена, а от там и факта че можете да го използвате като средство за измиване на четките за рисуване. Той е много сходен на слънчогледовото олио, което разбира се когато се приготви по друг начин може да се използва и в рисуването, а то също се предлага на пазара.

Олио от мак

Още едно олио, което ще помогне да избегнете пожълтяването на боите, най-често се използва за бледи и сини цветове. Олиото от мак е прозрачно и ще даде на вашите цветове маслена структура. Изсъхва по-бавно от шафрановото олио. Трябват му 5-7 дена за това, не е подходящо да се използва на първите слоеве при рисуване, но е отлично за техниката мокро-в-мокро.

Орехово олио

Това олио има бледо жълто-кафяв цвят и характерен мирис. То е леко олио и некогата цел е маслените бои да направи по-течни. Добро е за светли бои. Жълтее по-малко от лененото но повече от шафрановото олио. Необходими са 5-6 дни да изсъхне. Това олио не е евтино, но както в случаите с художествените материали основно, плащате за качество.

Също така е интересно, че това масло е някак си по-естествено от други, особено от лен, и се използва от много художници, които се борят с алергии. Въпреки многобройните положителни характеристики, това масло не се използва толкова често, което се дължи както на цената, така и на срока на годност. Необходимо е да се съхранява в хладилника, за да не се развали.

Варени масла

Това са масла, които се нагряват, за да създадат вещество, което ускорява сушенето. С течение на времето потъмняват и пожълтяват, така че е най-добре да ги използвате за тъмни цветове и за първите слоеве. Ако не сте сигурни за резултатите, които ще постигнете, като ги използвате, първо ги изпробвайте и не рискувайте да унищожите цялата картина.

Идеалниот медии е безцветна, трайна, еластична, и не влияе на цвета на боята. Важно е да знаете характеристиките и ефективността на всеки от тях, за да изберете коя най-добре подхожда на техниките и желаните резултати. Когато става дума за необходимо количество, не се страхувайте, използвайте здравия разум. Необходим е баланс, а твърде многото и твърде малкото ще ви доведат до нежелани резултати. Също така, не мислете, че не можете да рисувате без медия, има много художници, които правят точно това. Не позволявайте на страха от химията, която носят със себе си медиите, да ви попречи да пробвате рисуването с маслени бои. Направете това експериментално, разберете първо какви са резултатите, когато изобщо не ги използвате, а след това се опитайте да разберете колко е подходящото количество и вид за вашата работа.

Created by the system www.fast-webshop.com

NDg3O
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата