Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

Представяме продукт - Разтвор за бързо прехвърляне Pentart

21.03.2018

Представяме продукт - Разтвор за бързо прехвърляне Pentart

Техниката декупаж отдавна ни е позната, а и любима. Известна е заради своята простота вече дълго време, а всъщност съществува от много по-дълго. Идеята е да се пренасят мотиви от салфетки върху мебели и много други места, така че този мотив да изглежда като нарисуван от много тренирана ръка върху повърхността, а също така и техниката патина е от дълги времена и се харесва на мнозина, а въодушевлението идва когато видите с каква лекота се нанася така техника.

 

 

Предметите стават още по-добри с разтвора за прехвърляне на снимки - неговото съществуване и лесното при нанасяне означават че нетрябва да се ограничавате само с мотивите които намирате на салфетки. Тези прехвърляния можете да направите с която и да било снимка, черно-бяла или цветна, отпечатана върху обикновенна бяла хартия, която се използва за лазерно принтиране, или върху гладка дървена повърхност, текстил, та дори и върху гума.

Какво е необходимо?

Освен самият разтвор, ще ви е нужно разбира се и основа. Нека да е чиста и гладка. Ако се говори за дърво, проверете дали е повърхността гладка и отстранете евентуални частици прах, които по-късно могат да създадат неравност. Ако е текстил, също го пребършете за прах. За да нанесете разтвора, ще ви трябват клечки за уши, както и дървени пръчки или шпатулки (подобни на клечките за сладолед или тези за проверка на гърлото при доктор). Ще ви трябва и малко памук или салфетка и разбира се принтираният мотив, който ще прехвърляте.

 

 

Можете да използвате някоя своя снимка, само недейте да използвате оргинал, а първо направете копие на хартия, а можете да намерите мотив или снимка която ви харесва от интернет и да я принтирате. Както казахме преди, не е нужно никакъв вид специална хартия, ако в къщи имате принтер, тази хартия, която ползвате за него ще бъде идеална, същото важи и за някои копирен център - хартията която се използва за принтиране и копиране ще ви свърши работа. Само изберете мотив, който ви харесва и който можете да сложите на повърхността която сте избрали. Ако прехвърляте върху текстил, ще ви трябва и още един помощник - ютия, а за да не мести хартията при нанасянето на развтора, вземете си тиксо или лепенки.

Прехвърляне върху дърво

Хартията, на която е принтиран мотива изрежете, така че да не ви пречат излишните части при нанасянето на разтвора. Сложете мотивът директно върху повърхността която искате да украсите (като фотографията слагаме директно на предмета, който украсяваме, а разтвора нанасяме на гърба на хартията). Залепете с тиксо крайщата на хартията за повърхността за да не ви мърда докато нанасяте разтвора. Натопете в шишенцето с разтвор клечка за уши, ако мислите че е поело повече разтвор, отстранете излишното със салфетка.

 

 

Нанесете разтвор върху цялата повърхност на хартията, с премерени движения. Докато мокрите хартията можете да забележите, че мотивът започва да се вижда и върху другата страна от хартията, където я мокрите. Когато покриете около ¼ от хартията, направете почивка с нанасянето за да можете чрез равномерно натискане с дървена шпатула да проверите че разтворът е поел навсякъде и да сте сигурни че всяка част от мотива ще се пренесе на дървото. След това нанесете разтвор на следващата четвъртина и повторете действието с дървената шпатула. Когато минете през цялата повърхност на хартията, на която е снимката която прехвърляте, внимателно махнете хартията от повърхността заедно с тиксото. Ще видите че цялият мотив е върху украсяваната повърхност, с онзи ефект патина, характерен за декупажа.

Пренасяне върху текстил

Ако обектът, на който се прехвърля снимката, има две страни, като например тениска или чанта, не забравяйте да поставите картон под тъканта, така че мотивът да е изобразен само там, където желаете. Процедурата по нанасянето с клечки за уши и дървена шпатула ще бъде една и съща, само при прехвърляне върху тъканта, първо, след минаването със шпатула, минете и с ютия на умерена температура, и второ, ще обработите повърхността с разтвора и шпатулата и печенето още веднъж и след това още един слой разтвор и притискане с дървена шпатула, след което премахнете повърхността на хартията и изгладете повърхността още веднъж. Не забравяйте да изключите парата, ако ютията ви има тази опция.

 

 

Както и за всяко друго умение, ще са ви нужни тренировки. Важното е да не нанасяте нито повече нито по малко разтвор с клечката, както и добре да прецените натиска с дървената шпатула. Ако разтворът не е повече на клечката, дървената шпатула лесно ще си приложи натиска и добре ще пренесе снимката на основата, така че е важно за начало добре да прецените количеството разтвор. Започнете с малки повърхности за да можете да оттренирате, а по-късно можете бързо и лесно да украсявате даже и мебели и големи парчета плат. За предмети от дърво не е нужно да фиксирате или не е нужно използването на други продукти за защита, докато при текстила фиксирането правим чрез гладенето.

 

 

 

Created by the system www.fast-webshop.com

YjMwZjA1O
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата