Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

Ето защо книжките за оцветяване са супер антистрес терапия!

14.03.2018

Ето защо книжките за оцветяване са супер антистрес терапия!

Сещате ли се колко сте се радвали когато ви купеха книжка за оцветяване когато бяхте малки? Или когато получите нови моливи или флумастери, за да можете да довършите останали рисунки? Ако майките ви случайно са запазили ваши стари книжки за оцветяване можете да видите и как сте пораствали и напредвали защото рисунките са все по-сериозни и красиво оцветени, можете още нещо да се види за вашият характер, спрямо начина на запълване на рисунката, можете да видите дали сте израстнали в спокойна личност, а в допълнение на наличните добавяли ли сте и допълнителни ваши рисунки, може да заключите каква е вашата креативна, а също така и бунтарска същност..

 

 

Добрата новина е че книжките за оцветяване са се присъединили към многото други неща, които до сега бяха предвидени само за деца, като компютърните игри, а сега могат и възрастните да си вземат подходящите за своите интереси и да се забавляват в оцветяването, връщайки се в детството и да направят нови търсения, борейки се с тяхна помощ със стреса.

Анти-стрес ефект

Хитът с книжките за оцветяване за възрастни е сравнително нов, появява се преди няколко години във Франция. Неговата популярност там е нарастнала изключително много, една от книжките за възрастни е продадена в около 300 000 копия. Скоро след това модата се разпространява в Еврона и накрая прекосява Атлантика като става световен хит. Авторите на чертежите и техните издатели твърдят, че оцветяването помага да се освободим от стреса, и затова темите на чертежите са в унисон с тях: това са мотиви от природата, традиционно свързани с отпускането, но и магичните мандала - кръгове, които символизират универсалност и в много култури се използват за медитация.

 

 

Дори и първата ви мисъл за анти-стрес характеристиките на книжките за оцветяване да е само рекламна, си спомнете че за повечето хора детството е най-безгрижния период от живота, а с помощта на книжките изключително лесно ще се върнете в него. Само недейте да рисувате Петко, Мария и Иван, а визуализирайте медитации. Също така, психолозите са провели много изследвания които доказват че цветовете ни помогат за отпочиване на очите и че определени нюанси могат да помогнат да спим по-добре и да сънуваме. Също така същестува факта, че след цял ден пред компютъра и телефона, нашите очи ще са ни благодарни и ще отпочинат при гледането на различните нюанси на цветовете.

С какво оцветяват възрастните

В книжките за оцветяване можете на оцветявате флумастери, моливи и дори с пастели, това зависи от вашите умения и търпеливост. За комбинация от ефекти използвайте акварелни бои, с които ще можете прецизно да оцветите, а и да имате ефект от водните бои. На пазара можете да намерите комплекти с чертежи готови за оцветяване. Препоръчваме ви да пробвате кое ви харесва и кое ви успокоява и прави щастливи. Моливите могат да бъдат най-добри ако искате да бъдете точни, но нюансите им не са толкова силни. Флумастерите ще ви осигурят наситени нюанси, само избягвайте да ги натискате силно, защото ще оставите боя и на долния лист.

 

 

Същата препоръка е в сила и за мотивите, не трябва да означава че мандала ви носи задължително спокойствите, може би вас ви развеселява оцветяването на пейзажи. Изберете с какво искате да рисувате, а след това се впуснете в забавлението и гледайте да мислите колкото се може по-малко, трябва да се отпуснете, а не да следвате правила. Използвайте колкото се може повече цветове и ги съчетавайте и преливайте така че да ви харесва на вас и да е приятно за очите ви, нищо друго не е важно.

Вплитане

Ако искате да направите всичко сам, по-точно и да начертаете и да оцветите, съществува още едно блестящо решение познато по света като техника по вплитане. Идеята е чрез помощта на обикновенни флумастери с тънък връх и с изключително качествено мастило да нарисувате шарки и да ги украсите. Това могат да бъдат конкретни образи като цветове и сърца, които да запълните с линии, а можете и просто да свържете множество паралелни линии, криви и прави и по начин който ви харесва. Подобно на линиите които драскате по лист хартия докато говорите по телефона, само че малко по прецизни и креативни. Идеята на техниката по вплитане е да постигнете душевен мир и да се освободите от стреса, така че да доведете до ред линийките по вашия лист хартия. Така получената книжката за оцветяване можете на оцветите както искате с каквото пожелаете.

 

 

Не е важно дали сте талантлив в изобразителното изкуство или не, идеята на книжките за оцветяване за възрастни е тази техника да стане близка до всеки от вас и всеки да може да се наслаждава и отпусне, без много да мисли над креативните си способности. Намерете чертеж, който се допада на окото ви или го създайте сами, а след това го облечете в цветове, които ви харесват.

 

Created by the system www.fast-webshop.com

NDkyY2J
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата