Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

Как да изчистите четките, които не сте измили веднага след използване?

23.05.2018

Как да изчистите четките, които не сте измили веднага след използване?

Вдъхновени от един от вашите въпроси, сме решили да направим този опит, за да можем да отговорим на въпроса с информация от първа ръка. Какво правите с четките които не сте изчистили веднага след използване? Ние си оставаме на мнение че трябва да изчистите четките докато боята по тях е все още свежа. По този начин ще им удължите живота и запазите мекотата и външния вид на космите, защото няма да ги много тормозите. Обаче, случва се да забравите, да нямате време или просто да нямате сили и желание да ги измиете защото цялата си енергия сте оставили в картината. Та се случва тези четки да останат така известно време и боята по тях да се осуши. Какво тогава? Да ги изхвърлите - жал ви е. Да ги изчистите - можете, но нямате идея как.

 

 

Резултатът от нашия експеримент е добра новина - знаем решението. Разредителите, чиито сили сме сравнявали по този случай са: нитро разредител, маслен разредител и терпентин. Това което можем да ви разкрием е: Можете да спасите своите четки с всеки един от тези три разредители. С разликата че нитро разредителят ще направи това най-бързо и най-добре (достатъчно е да оставите четка за час в него), на масления разредител ще трябва малко повече време (около два часа), докато на терпентинът трябва много повече и неговата сила за разтваряне на изсъхнали маслени бои е най-слаба, така че препоръчваме да го използвате все пак за четки, на които боято все още не се осушила напълно.

 

 

Сипете един от трите разтворители в стъклен съд (препоръчваме стъклена, керамична или подобна, пластмасовите съдове ги избягвайте защото съществува възможност разтворителя да ги разтопи и тях) и просто потопете четката в тях. Внимавайте четката да е в разтворителя само до металната част, за да не се повреди лепилото което държи космите и те да не изпаднат по-късно. Също така, внимавайте всичко това да правите в пространство с добра проветривост или най-добре навън (на терасата, на двора) защото вдишването на изпаренията от тези материали не е препоръчителен.

 

 

Оставете четката потопена за час, два или за през ноща ако става въпрос за терпентин. От време на време вадете четката и избърсвайте с кухненска хартия или кърпа като издърпвате от нея боята която вече се е разтворила, и отново я връщате в разредителя. Сами ще прецените кога е време за следващата стъпка, само внимавайте четката да не остане прекалено дълго в нитро или масления разредител - те биха изгорили космите. Когато извадите четката от съда добре я избършете и премахнете разтворената боя. Четката след това задължително измиите със сапун или течност за съдове докато от нея продължава да излиза боя, след това я оставете в хоризонтално положение да изсъхне.

 

 

Ако забележите че космите „са разрошени на всички страни” (защото са били третирани със силни химикали) можете да ги напръскате с малко лак за коса, наместете ги с пръсти в техния първоначален вид и така ги оставете да изсъхнат. Металната и дървената част от четката можете да изчистите с кърпа на която сте изсипали малко нитро разредител. Бъдете изключително внимателни с четки с финни естествени косми, дръжте ги колкото се може по-малко в разредител. Четките няма да са „като нови” след такова третиране, но ще е като готова за употреба и нови походи.

Created by the system www.fast-webshop.com

N2E5Nj
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата