Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

Ефект ръжда - някога нежелан сега искан ефект

25.11.2020

Трудно е да имате имате някакви положителни чувства, когато помислите за ръжда. Не е хубаво, когато се появява на повърхността, трудно е да се оттървете от нея, и определено не е добре, когато казваме за човек, че е ръждясал. Въпреки това във всички аспекти на човешката дейност е напълно нормално нещо което се смята за грозно в един момент, в следващия да бъде онова най-красивото. Гледната точка от която наблюдабаме нещо е много важна и самата дефиниция за красота казва, че тя е в очите на наблюдателя и че той решава сам за себе си, а не външния вид на обекта. Това вероятно е причината, поради която нашето отношение към това кое е красиво се променят.

В последно време, по-точно с нарастване на популярността на техниката декупаж, отново на повърхността изплува нашата любов към миналото, следователно, предмети които изглеждат от предишни времена, които са покрити със слой ръжда и все едно сме наследили от баба, са ценни и много обичани. Заедно с тях на сцената излиза и ръждата като ясен знак за старостта на предмета. Така както сме открили начини да добавим патина към нови обекти, така и открихме начин обектите да изглеждат като покрити с ръжда, при това без неприятните аспекти като миризма. Ако се вгледате в самата ръжда и забравите за момент негативните последици, ще забележите, че нюансите, които създава, са едни от най-красивите в природата, а продуктите с ръждив ефект много успешно имитират природата.

Pentart, производител на блестящи хоби материали, се е погрижил да имате избор от продукти, които можете да приложите за да получите ефект на поръждавяла повърхност. Тук са: Течна ръжда, Прах с ефект ръжда, Реагенти с ефект ръжда както и Акрилна боя с този ефект. Кой най-много ви харесва можете да изберете сами, добре е да знаете че прилагането на всички е еднакво лесна, въпреки че това неможе да се каже от техните наименования или на база ефекта който трябва на направят.

Течна ръжда

Течната ръжда е опакована в бутилка от 20мл, която в горната част има капкомер, за да се използва по-лесно. Тя има употреба преди всичко при художници, защото е идеална да се постигне ефект на ръжда върху платно, по-точно при модерните художници които правят колажи на платно с метални предмети като например жици и консерви. За да получите ефекта все едно че предмети които са на платно (или която и да е друга повърхност) да са покрити с ръжда, нанесете най-напред с широка четка светла акрилна боя или дори обикновена бяла акрилна боя за основа, а след това на повърхността поставете предметите които ще поръждавявате. Накапете върху тях течната ръжда и гледайте как се получава ефекта. Нека самата повърхност бъде надигната дори почти вертикално, за да се получи ръжда на самия предмет, но и около него. След 24 часа повърхността ще бъде напълно суха.

Пясък с ръждив ефект

Прахът с ръждив ефект можете да използвате в комбинация с който и да е продукт, който има пастообразна структура или в комбинация с реагенти. Смесете праха с паста в приблизително еднакви количества. Сместа не трябва да бъде хомогенна, а може да я смесите в съд или директно на повърхността на която работите. Когато ги смесите достатъчно с помощта на шпатула равномерно размажете на цялата повърхност. Ако искате по-силен ефект, можете свободно да добавите още прах на вече размазаната смес и натиснете с шпатулата или с пръсти. По този начин ще постигнете ръждив ефект, но за да бъде в няколко нюанса и да бъдат подобни на природните, на сцената се появяват реагентите. Те също имат апликатор на върха за по-лесно нанасяне. Накапете количество което искате на различни части по повърхността на която работите. Реагентите идват в комплект от 3 и всеки продукт прави различен нюанс, така че е най-добре да нанесете всичките три и да ги отъпкате по повърхността с художествена четка докато не стане нужния цвят. Имайте на ум, че и цвета на пастата, с която сте смесили праха в началото, ще окаже влияние върху нюанса който ще получите.

Акрилни бои с ръждив ефект

Акрилните бои с ръждив ефект са може би най-лесни за употреба, а самият ефект е еднакво добър, както и при другите продукти. Тези бои се нанасят на повърхността по обичайния начин, с четка или гъба, а се препоръчва за по-реалистичен ефект винаги да се използват всички нюанси една след друга съчетавайки се от най-светъл към най-тъмен. На края, на повърхността добавете 3d прах, който идва в комплект с боите, и които прави повърхността да се различава от останалата повърхност покрита с акрилни бои.

Всички тези продукти можете на нанасяте на малки или големи повърхности. Също така е добре да знаете че Праха и реагентите можете да добавяте на повърхността на която първо сте нанесли лепило за декупаж, и след това паста или gesso не са ви нужни. Можете да направите фантастични комбинации със салфетки или шаблони за да украсите повърхности. Ще видите, когато завършите с декорирането, че никой няма да разбере, че предмета не е вековно стар.

Created by the system www.fast-webshop.com

MzQ5Yjh
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата