Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

5 съвета как да изглежда картината по-богата

08.07.2021

5 съвета как да изглежда картината по-богата

Как да направиш картината много добре? Дали съществуват правила за рисуването на съвършени картини?

Как да направиш картината много добре? Дали съществуват правила за рисуването на съвършени картини? Задаваш си въпрос какво трябва да има за да изглежда много добре? В същност, няма правила. Но! Но, обърни внимание на следващите 5 дреболии...

Текстура

Текстурата, по-точно релефът, не е нужна за всяка картина, но може да донесе допълнително изживяване. Преминаването на светлината което се появява на повърхности, които не са гладки, ще си поиграят с окото на гледащия и ще му дадат още една причина за по-добър поглед към картината и да я преживеят.

Само внимавайте! Трябва внимателно да бъде вписана в идеята на картината и да е застъпена в правилно количество. Нека не бъде тук, само защото сте чули, че картината ви ще бъде fancy.

Композиция

За композицията обикновено се мисли и преди започване на рисуването, но и по време на направата на скиците. Но не е грешно и ако някъде по средата на работата да решите каква ще бъде композицията и кои елементи ще доминират в нея.

Темата е обемна и правилата са много, ето само няколко от началните съвети:
- когато рисувате портрет пред лицата винаги трябва да има повече пространство
- никога важен предмет или фигура нерисувайте на самия край на платното, трябва да има разстояние
- когато правите пейзаж, линията на хоризонта не трябва да бъде точно на средата
- внимавайте за перспективата, отделете време и овладейте рисуването в перспектива в началото
...

Разбира се, можете и да не спазвате нито едно от тези правила ако имате за цел да поставите гледащият в неприятност или конфузна ситуация.

Използвайте различни четки

Използването на еднакви четки или само няколко четки с подобна широчина може да пречи на картината. Повтарянето на еднаквите по широчина движения, а още и ако всички тези движения са в една и съща посока ще я направят скучна.

Ако погледнете малко по-добре творбите на Ван Гог, на пример, ще видите че дори и да ви се вижда, че е използвал една и съща четка на цялата картина, все пак има вариация в дебелините, а различните посоки на движение като вълни допълнително раздвижват атмосферата. Рисувайте така, както искате картината да бъде преживяна, ако искате да събужда и раздвижва - поиграйте си с четките!

Лакиране

Лакирането на картините не е задължително, нито е необходимо, но знаете и сами че по време на рисуване се случва така че боята да стане матова когато изсъхне, да изгуби блясъка или дори интензитета си. За да изравните тези промени и така картината да получи цялостният си вид, лакирайте я.

Лакът не трябва да бъде бляскъв и така картината да придобие стъклен вид, който нежелаете. Съществуват и матови лакове, които ще освежат боята, ще придадат свеж вид и на още мокрите бои, но повърхността ще бъде матова.

Общо взето, по този начин и давате да разбере на наблюдателя/купувача, че ви е важна творбата и сте се погрижили да я защитите както трябва.

Оборудване на картините

Лакирането е наистина последната инвестиция, която се прави на самата картина, но и тази финална стъпка е изключително важна за цялостния вид на снимката. Ако картината на сте направили върху платно, което не е захванато с телбод на задната страна тогава трябва да се замислите за рамкиране. Ако не сте избрали така нареченото френско шпановане, където пироните не се виждат от страни, тогава е достатъчно само внимателно да изрисувате или оцветите в един нюанс и страничните части на платното. Ако сте избрали рамка - обърнете внимание и време за избор на рамка. Рамката нетрябва да бъде доминираща и да привлича погледа върху нея. Най-добре е да бъде в нюанс, който доминира на картината. А ако няма доминиращите нюанси, тогава изберете черна, бяла или сребърно-сива рамка, в зависимост колко е светла или тъмна картината.

Created by the system www.fast-webshop.com

MDJmM
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата