Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

Колко знаеш за анатомията на четката?

16.07.2021

Колко знаеш за анатомията на четката?

Знаеш ли какво е анатомия на четката? Колко е важна тя за твоята ръка?

Знаеш ли какво е анатомия на четката? Колко е важна тя за твоята ръка? Ако искаш по-добре да разбереш своята четка - научи неината анатомия! Какво, как и защо се намира... хайде да видим!

Глава на четката

Това е частта, където се намират космите - най-важната част, която определя характера на четката. Върхът на четката е тази част, която допира повърхността, която рисувате. Той може да бъде остър, заоблен или скосен и в зависимост от това да оставя различни следи. Коремчето е най-широката част от четката в което се задържа водата и боята, и от която зависи колко дълги движения ще можете да направите.

Държач

Това е металната част, която свързва главата и тялото на четката и държи космите на куп. Освен това, че качествените четки познаваме по типа косми, ги познаваме и по качеството на метала, от който е изработен и държачът, но и по това колко здраво са стегнати космите в него. Освен това, евтините четки обикновено имат по-слаби лепила и това е причина космите да изпадат и да ни нервират, защото остават навсякъде по картината.

Дръжката, по-точно тялото на четката може да бъде дървена или пластмасова, къса или дълга, в зависимост от това за коя техника е предвидена четката. Къса дръжка имат четките, с които се работи върху хоризонтални повърхности, като акварел и калиграфия, а дълга дръжка имат четките, с които се работи върху вертикални платна и е необходимо по-голяма дистанция на дланта от платното.

Обозначение на размерите

В първата част на четката е изписана големината. Обозначава се с число и започва от 000 (най-тънка), през размери 1, 2 та чак до 24 най-често. За съжаление, размерите не са унифицирани между производителите и на пример, обозначение 10 не е нужно да означава, че четката е с широчина 10мм.

Означение на серията

След името на производителя в тази част обикновено е написано и името на серията, към която спада четката. Като се има предвид, че големите производители разполагат и с голям брой серии, тази информация е изключително важна за онези клиенти, които вече знаят какво им подхожда и от коя четка се нуждаят точно.

Код

В кода се намират букви и цифри, които в съкратен вариант говорят за серията на четката и по-прецизно за формата на четката от дадена серия. Когато купуваш четки онлайн, достатъчно е в търсачката на сайта да напишеш този код и така лесно ще намериш точно тази четка, която търсиш.Като последна информация, на дръжката се намира и държавата, в която е направена четката.

Created by the system www.fast-webshop.com

ZGU4NTc1
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата