Използвайки нашия сайт, вие приемате някои бисквитки да бъдат изтеглени от вашия браузър и устройство.

Menu

 
Reels Image

5 важни неща за шпатулите

22.07.2021

5 важни неща за шпатулите

Няма форма на четка за всички ваши нужди? Няма начин да прехвърлите всичките си идеи на платното?

Няма форма на четка за всички ваши нужди? Няма начин да прехвърлите всичките си идеи на платното? Имате ли нужда от облекчение на снимката?

От какво са направени?

Шпатулата за рисуване има къса дървена дръжка, която е лека и адаптирана към позицията на ръката, в която в повечето случаи се държат шпатулите. И онази важна метална част, която може да бъде направена от няколко вида метал, но шпатулите от неръждаема стомана се оказаха най-добрите. Металната част се състои от врат и връх и въпреки че онази огъната част, която наричаме врат, не изглежда особено важна, разбира се сериозните производители й обръщат голямо внимание, за да може шпатулата да е възможно най-удобна за работа.

Съшествуват и по-изгодни пластмасови hobby варианти шпатули, които могат да бъдат изключително полезни и удобни за смесване на боя.

За какво служат художествените четки?

Ролята им е многообразна, но три са основните:

- за рисуване
- за смесване на боя (много е по-разумно в тази роля да се използва шпатула вместо четка, особено когато става въпрос за по-голямо количество боя, защото шпатулата няма да 'изяде' боята като четката)
- за събиране на боя от палитрата (никога боята от палитрата неможе да бъде събрана до последно от друг инструмент освен от шпатулата, а същото е в сила и за почистването на палитрата от изсъхнала боя)

В нито едно ателие шпатулата не е безработна.

Най-използваните форми шпатули за рисуване

Ако сте начинаещ този отговор със сигурност ви трябва! И само една шпатула ще ви бъде достатъчна за начало, а идеално е ако имате поне тези три форми, защото са се показали като универсални и най-често избиране и използвани. Вероятно заради това че могат да се използват за всичките три предишно изброени предназначения.

По какво се различава добрата художествена шпатула?

Внимателно направена дръжка - трябва да бъде лека, фино обработена и адаптирана към ръката. Вратът на шпатулата трябва да бъде огънат в правилната мярка, така че върхът да приляга под добър ъгъл спрямо повърхността, върху която рисувате. Тези, които имат опит със шпатулите, много добре знаят за какъв проблем става дума. И поради тази причина начинаещите трябва да се придържат към доказани марки или да поискат препоръка от по-опитни. Върхът трябва да бъде от тънък, но еластичен, издръжлив и неръждаем метал. Ако върхът се огъва и не се връща в основното си положение, вие можете разбира се и със сила да го изправите, но след няколко такива случая той повече няма да бъде идеално прав и добър за рисуване.

Почистване и поддръжка

Става въпрос за метал, но бъдете нежни и спрямо този художествен инструмент както и спрямо четките. Без употребата на голяма сила и натиск по време на работа! За да бъде металът еластичен, той трябва да бъде тънък и заедно с това чувствителен. Когато почиствате шпатулата внимавайте да премахнете по-голямата част от боята с кърпа или хартия и колкото се може по-малко да мокрите шпатулата... когато това е необходимо. Не оставяйте боята да изсъхне върху нея! Главно можете да изсържете боя от една шпатула с друга, но при маслените бои това понякога е тежко. Просто - не рискувайте, защото всяко такова грубо почистване носи риск шпатулата да се огъне.

Created by the system www.fast-webshop.com

NjY0Yjc5OG
Популярни продукти
Накратко: 0
Всичко в кошницата
Подарете си творческа изненада
{IMAGE}
{NAME}
В наличност Номер: {NUMBER} Цената: {PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата
{SECOND_IMAGE}
{SECOND_NAME}
В наличност Номер: {SECOND_NUMBER} Цената: {SECOND_PRICE} лв
-
1
+
Добави в кошницата